Als een van de voordelen van de franchiseformule voor advocaten, juristen en mediators heeft facily LAW het mogelijk gemaakt een professionele back-office in te zetten. Deze back-office is dan ook wekelijks 40 uur bezet en goed bereikbaar. De medewerkers die op de back-office werkzaam zijn, hebben jarenlange ervaring in een juridische werkomgeving, waardoor er snel geschakeld kan worden intern, maar ook met de klanten van elke franchisenemer.

Telefonische bereikbaarheid

Doordat het secretariaat 40 uur per week bezet is, is het ook altijd mogelijk vragen te stellen. Dit geldt voor de franchisenemers, maar ook voor klanten die bellen. Zij krijgen dan ook altijd iemand aan de lijn. Dat is vaak toch anders wanneer je als zelfstandig ondernemer je mobiele telefoonnummer aanhoudt voor het voeren van je kantoor. Zodra je in gesprek zit, zet je je mobiel op stil of uit en krijgen klanten je voicemail als ze bellen. Bij facily LAW is er altijd wel iemand die de telefoon kan aannemen en een luisterend oor kan bieden. Door de jarenlange ervaring op juridisch vlak, kan het secretariaat vaak al goed inschatten wat prioriteit heeft en wat kan wachten.

Roladministratie

De juridische expertise van het secretariaat strekt zich verder uit dan alleen maar brieven en processtukken uitwerken. Er is jarenlange ervaring aanwezig op het gebied van roladministratie. De vervolgstappen, juridische termen, maar ook het leggen van de juiste contacten binnen de rechtbanken en gerechtshoven is het secretariaat niet onbekend. Wekelijks worden de roljournaals gecheckt en termijnenlijsten bijgehouden. Het secretariaat bewaakt belangrijke termijnen en herinnert de franchisenemers aan deadlines. Daarnaast kunnen klanten, die vragen stellen over hoe een juridische procedure in zijn werk gaat, of vervolgd wordt, al zeer volledig door het secretariaat te woord worden gestaan, waardoor dit soort telefoontjes makkelijk afgevangen kunnen worden en de franchisenemers met hun inhoudelijke werk verder kunnen.

Voorbereiden stukken

Daarnaast is het secretariaat elke franchisenemer zeer behulpzaam bij het voorbereiden en opstellen van diverse stukken. Het komt vaak voor dat eenzelfde processtuk moet worden ingezet, maar waarvan de inhoud natuurlijk per zaak verschilt. Bij facily LAW wordt dan ook met diverse templates gewerkt, allen opgesteld (en bijgehouden) door het secretariaat. Als er een template mist, kan deze a la minute aangemaakt worden. Door de aanwezige juridische kennis bij het secretariaat kunnen processtukken – op verzoek van een franchisenemer – al voorbereid worden, waarna de franchisenemer zelf alleen nog de inhoud daarin hoeft te verwerken. Natuurlijk neemt het secretariaat alle zorg uit handen voor wat betreft de opmaak, lay-out, taalkundigheid en print- en verzendwerk.

Helpdesk voor CRM-pakket

facily LAW werkt met een uitgebreid CRM-pakket, welke een individuele advocaat, jurist of mediator als zelfstandig ondernemer – gelet op de investering, maar ook het onderhoud ervan – niet altijd zelf zou aanschaffen. Maar een goede administratie is van levensbelang van een goed lopende onderneming! Het secretariaat van facily LAW kan alle rompslomp die hiermee samenhangt, uit handen nemen, waardoor het zeer prettig werken is met het CRM-pakket. Naast het voeren van dossiers, stukken en correspondentie binnen dit pakket, worden ook automatisch de uren erin bijgehouden, waardoor de maandelijkse facturatie (die het secretariaat voor en namens de franchisenemers verzorgt) ook altijd vlot verloopt. Doordat het secretariaat goed op de hoogte is van de functionaliteiten van CRM-pakket, kan het secretariaat op dat gebied ook altijd als helpdesk voor de franchisenemers fungeren.

Het vorenstaande zijn nog maar enkele voorbeelden waarin de professionele back-office van facily LAW de franchisenemers ontzorgt.

Ook enthousiast geworden? Neem eens vrijblijvend contact met ons op om te bezien of aansluiting bij de franchiseformule iets voor jou is. We leggen jou dan graag nader uit welke voordelen de franchiseformule jou als zelfstandig ondernemer biedt!