De afgelopen weken is Nederland in de ban van de coronacrisis. De overheid heeft een aantal vergaande maatregelen getroffen, die ons allen in ons dagelijkse leven, zowel zakelijk als privé, raken. Door die maatregelen, eerst op 15 maart 2020 en daarna op 23 maart 2020, zijn hele bedrijfstakken (bijvoorbeeld horeca, sportscholen, sauna’s en sportclubs) stilgelegd en is Nederland en masse opgeroepen om vooral vanuit huis te gaan werken. Dit had nogal wat gevolgen voor de inrichting en processen binnen veel bedrijven en de afgelopen week stond dan ook in het teken van in elk tempo aanpassen aan de nieuwe situatie.

Op 23 maart 2020 heeft de regering bepaald dat enkele regels over het bewaren van sociale afstand in ieder geval tot 1 juni 2020 van kracht blijven. Dit brengt ons tot het besef dat corona in ieder geval de aankomende periode nog wel blijft en waarschijnlijk nooit helemaal uit ons leven zal verdwijnen. Dit is geen doemdenken, want dit geldt ook voor andere infectieziekten. Wij merken in de wereld om ons heen dat alles om corona lijkt te draaien. Dat is begrijpelijk, en terecht, want de maatregelen zijn vers en het virus zit bij iedereen op het netvlies. Toch dwingen het besef dat corona gaat blijven en de verlenging van de bestaande maatregelen ertoe de blik ook (weer) te richten op “alledaagse” juridische problemen waar jij en jouw onderneming mee geconfronteerd worden. Want corona of niet, contractspartijen blijven met elkaar overeenkomsten sluiten, doen niet altijd wat ze beloofd hebben, werknemers blijven uitvallen en arbeidsovereenkomsten blijven beëindigd worden.

De afgelopen tijd hebben wij veel aandacht besteed aan de invloed die corona op jouw bedrijf kan hebben en dat zullen wij ook blijven doen. De komende tijd zullen wij daarnaast de aandacht ook als vanouds verleggen naar de meer alledaagse, niet corona-gerelateerde juridische uitdagingen waarmee jouw onderneming geconfronteerd wordt. Wij zijn namelijk niet alleen jouw partner in deze tijden, maar ook daarna.

Neem dus vooral ook contact op met ons voor juridische ondersteuning in andere zaken dan het coronavirus. facily LAW staat voor je klaar!